Presshärdning av stål

Presshärdningsprocessen gör det möjligt att tillverka plåtdetaljer med högre hållfasthet än vanligt stål i en och samma pressoperation. Tekniken används främst för fordonsdetaljer som hanterar stora deformationsenergier, men passar även för detaljer där avancerade geometrier, hög hållfasthet och låg vikt ska samspela.

Jobro är en av få tillverkare som kan erbjuda presshärdning för prototyper och lågvolym. Presshärdning ger både en lättare såväl som starkare plåtdetalj, något som oftast är ett krav inom fordonsindustrin. Samtidigt är det enkelt att komma igång med arbetsprocessen, vilket gör att vi kan producera mindre volymer till låg initial investeringskostnad.

så presshärdar vi stål

Till skillnad från kallformning så är presshärdning en typ av varmformning som blir klar på ett presslag. Plåten som är borstål värms inledningsvis upp till cirka 930 grader i ugnen. Därefter forslas den snabbt vidare med hjälp av en robotarm direkt in i ett verktyg som pressar detaljen. Verktyget håller ihop och formar plåten samtidigt som den kyls ner på några sekunder.

Korab Durmishaj
Korab Durmishaj Säljare, Ulricehamn

0321-68 52 35

Kontakta oss

Jobro stories